Британският финтех Revolut започва образователни курсове за криптовалута и възнаграждава клиентите си с токени в приложението, съобщават от компанията. Целта е да се помогне за подобряване на знанията на хората за все по-популярните и желани от мнозина криптовалути чрез кратки и курсове по основи на крипто и други теми, включително блокчейн технология. 

От онлайн банката заявиха, че вече има два налични курса - "Основи на крипто" и курс, базиран на многоверижната мрежа Polkadot - това е платформата Web3.

Румъния официално е вторият по големина пазар на Revolut в света

Румъния официално е вторият по големина пазар на Revolut в света

А Букурещ има най-високата концентрация на потребители в целия Европейски съюз

Онлайн курсовете вече са достъпни за клиентите на Revolut чрез приложението, а от компанията обещават, че след като преминат обучението и издържат тест успешно, участниците ще могат да спечелят до £14 в DOT токени.

Генералният мениджър на Revolut, който отговаря за криптовалутите Емил Урманшин заяви пред британските медии, че "има огромен апетит" от клиентите на дигиталната банка да научат повече за криптовалутите.

"Курсът "Научете и печелете" ще им помогне да разберат по-добре тенденциите, рисковете и потенциалните възможности, свързани с крипто вселената", каза Урманшин.

Първият курс -"Основи на Crypro", учи клиентите какво са криптовалутите в сравнение с класическите пари, какво означават "децентрализирана система", криптография; блокчейн технология, както  какви са най-големите рисковете около крипто инвестициите. Вторият курс е базиран на многоверижната мрежа Polkadot и се концентрира в това как обединява блокчейн в Web3.

И двата онлайн курса използват комбинация от кратки видеоклипове и инфографики с писмени обобщения на уроците, а потребителите могат да спечелят до £4 в DOT за основния курс и до £10 в DOT за курса Polkadot.

Revolut планира да добави още курсове по-късно тази година и те да са насочени както за опитни търговци, така и за начинаещи хора в областта на криптовалутите.

Revolut пуска нов вид продукт за плащане в цяла Европа

Revolut пуска нов вид продукт за плащане в цяла Европа

Първоначално дигиталната банка тества своя „продукт за отговорно плащане на вноски“, наречен Pay Later, в Ирландия

Броят на предлаганите криптовалути чрез Revolut се е удвоил тази година, като в приложението вече има над 80 налични.