От дигиталната банка Revolut обявиха, че новия им продукт, наречен Pay Later ("Плащане по-късно"), ще бъде първият BNPL продукт в Ирландия, а след това и в цяла Европа, който използва одобрен кредитен лимит с отчет на достъпността.

Освен това клиентите ще решават сами кога използват услугата "Плащане по-късно", вместо да бъдат ограничени до определени търговски партньорства.

Revolut получи пълен банков лиценз от ЕЦБ

Revolut получи пълен банков лиценз от ЕЦБ

Почти €400 млн. са депозитите, а раздадените кредити достигат €12 млн.

Към днешна дата 1,9 милиона души имат акаунт в Revolut само в Ирландия, където първоначално ще бъде въведена услугата Pay Later. След това банката ще се опита да предложи продукта си и на останалите европейски пазари от края на 2022 година. вече се знае, че първите след Ирландия, които ще получат достъп до услугата, са Полша и Румъния.

Повече за услугата

Клиентите ще могат да използват Pay Later за покупки до максимум 499 евро и да разпределят разходите за покупка на три месечни вноски, като първата вноска ще се заплаща предварително от клиента в момента на покупката, последвана от две месечни вноски.

Такса от 1,65% за покупка също се изплаща като част от последните две вноски. След като провери достъпността на клиентите, като се свърже със съществуващите банкови сметки на клиентите чрез отвореното банкиране, Revolut оценява пригодността на клиента за Pay Later. За разлика от други доставчици на BNPL, Revolut одобрява кредитния лимит преди транзакцията, вместо да предлага метод на плащане на вноски на мястото на продажба.

Revolut пуска кредитни карти в най-голямата икономика

Revolut пуска кредитни карти в най-голямата икономика

Британската компания продължава експанзията си

Интегрирани в приложението, след като бъдат одобрени, потребителите на Revolut могат да активират Pay Later, когато изберат и прегледат баланса си за плащане по-късно в секцията Карти.

Клиентите на дигиталната банка също така могат да погасяват вноски предсрочно, без допълнителни такси.

"Pay Later е вълнуваща и бързо развиваща се област на личните финанси и потребителските разходи и ние сме развълнувани да добавим клиентите на Revolut към това финансово суперприложение. То дава свобода, като насърчава хората да плащат в рамките на два месеца, вместо да изискват овърдрафти и кредитни карти", заяви Джо Хенеган - главен изпълнителен директор на Revolut Europe.

След като получи лиценз от централната банка на Литва преди години, от зимата на 2021 година Revolut заработи като банка и в България по линия на единния паспорт в ЕС и е регистрирана в Българската народна банка.

От 1 юли тази година дигиталната банка ще предостави депозитна услуга на клиентите си в България.

Cтapтъпът бe ocнoвaн пpeз 2015 г. и вeчe имa нaд 16 млн. ĸлиeнти, ĸoитo пoлзвaт ycлyгитe ѝ — вĸлючитeлнo тъpгoвия нa aĸции и ĸpиптoвaлyти. Πpeз юли м.г. ĸoмпaниятa нaбpa $800 млн. пpи oцeнĸa oт $33 милиарда.

Revolut пуска депозити в България през 2022 година

Revolut пуска депозити в България през 2022 година

Все още не са обявени условията по новия продукт