Въпреки пандемията от коронавирус, за някои бизнеси празничните бонуси все още съществуват през 2020 г. В случая на базираната в Мичиган United Wholesale Mortgage (UWM), тези бонуси възлизат на 25 млн. долара.

"Очевидно беше тежка година на пазара в САЩ", заяви Мат Ишбия, президент и главен изпълнителен директор на UWM пред Yahoo Finance Live. "И в нашата ипотечна компания смятаме, че наистина е беше наше задължение да окажем въздействие, като помагаме на повече потребители."

И отново въпреки че много компании пострадаха от пандемията, UWM постигна рекордна година, а сега планира да постигне най-голямото първично публично предлагане в сферата на кредитните институции, след като вече е най-големият ипотечен кредитодател в САЩ.

Огромните бонуси във фирмата не са от днес. Миналата година по време на коледното парти на компанията Ишбия подари на 13 щастливи служители нови кадилаци, а 30 служители получиха круиз до Бахамите с възможност да доведат гост.

Тази година той направи същото по време на виртуалното празнично парти на компанията. А освен паричните и материални бонуси за 25 млн. долара, "всички членове на екипа ще получат акции за минимум хиляда долара, в зависимост от своя стаж, за обща сума от 35 млн. долара в акции, когато станем публични."

Подаръците не свършват с това. UWM също така обяви, че "вместо круиз с покрити всички разходи, 50 членове на екипа спечелиха пътуване за двама до ол инклузив курорта Фонтенбло в Маями, Флорида". "Всички отиваме заедно", каза Ишбия. "Не става само когато искаш. Всички ходим в един и същи уикенд."

Ишбия обясни, че не всички подаръци се дават на случаен принцип. Някои награди се падат на членове на екипа, които са признати за своята упорита работа, с томболни билети, които те могат да осребрят на коледното парти.

"Това не е просто произволна томбола - хората в компанията печелят томболи през цялата година, като вършат страхотна работа", каза той.

Други томболи включват сметки и хранителни стоки, платени за една година, преустройство на дома и пътуване до всяка точка на САЩ. И общо 10 щастливи членове на екипа откараха вкъщи Cadillac Escalade или Chevrolet Corvette.

"Очевидно се грижим много за членовете на нашия екип", каза Ишбия. "Когато печелим заедно, всички печелим. И когато имаме по-тежки години, тогава не правим никакви екстравагантни неща. Това трябва да направите, когато управлявате бизнес."