Италия започва преразглеждане на концесиите в страната. Вицепремиерът Луиджи ди Майо заяви пред местния вестник Il Corriere, че правителството започва процедурата заради срива на моста край Генуа.

Освен концесиите на пътищата, Рим ще преразгледа и тези за водоснабдяване и канализация, телевизионни услуги и телекоми.

"Имаме много работа - ще ги преразгледаме една по една", заявява вицепремиерът. "Autostrade е само върха на айсберга", допълва той.

На 14 август тази година се срути мост край Генуа, отнемайки живота на 43 души. Пътищата и толсистемата в региона са дадени на концесия на компанията Autostrade, собственост на Atlantia SpA. Семейство Бенетон - най-богатото в Италия - контролира 30,25 процента от дружеството. Делът в Atlantia е най-големият им актив, като той съставлява около една трета от общото им богатство, което се оценява на $13,3 милиарда.

Разследващите в Италия все още не могат да установят причината мостът да се срути, но семейство Бенетон вече са обект на атаки от политици и в социалните мрежи.

Едно от най-богатите семейства в Италия загуби $2 милиарда заради моста "Моранди"

Едно от най-богатите семейства в Италия загуби $2 милиарда заради моста "Моранди"

Акциите на Atlantia SpA изтриха 26% от стойността си