Най-скъпият дом, публично обявен за продажба в Ню Йорк е имение от 20 000 квадратни метра с паник стая и трапезария, вдъхновена от Версай.

Първоначалната цена за разкошната нюйоркска къща в града е 114 милиона долара през 2013 г., Сега е обявена за 79 милиона долара, пише Business Insider.

Къщата е поръчана за международен търговец на коприна през 1883 г. и след това е реновирана в своя неокласически стил през 1913 г.

Собственикът на жилището е милиардерът Винсент Виола, който се опитва да продаде дома вече почти седем години без успех.

През 2017 г. купувач от Китай е сключил договор за закупуване на дома от Виола за 80 милиона долара, съобщи The Real Deal. Но сделката не се случила, така че къщата се отдаде под наем за 175 000 долара на месец.

По-късно той бе обявен за продажба с цена от 88 милиона долара, но през януари тя падна на 79 милиона долара след намалението, съобщи Mansion Global.

В къщата има шест просторни спални. Четири прозорци се простират както на предната, така и на задната фасада, "осигурявайки светлина по всяко време на деня", според обявата. Апартаментът се намира в близост до Central Park.

"В момента няма друго реновирано имение с ширина 40 фута, разположено в момента между Пето и Мадисън Авеню", се казва още в обявата за имота.

Жилището, наречено „Версай в Манхатън“, не може да намери купувач вече 17 години

Жилището, наречено „Версай в Манхатън“, не може да намери купувач вече 17 години

Цената е намалена до $17,5 милиона, доста значителен спад от $35 милиона през декември 2007 г.

Сегашният собственик Винсент Виола, изпълнителен директор на Virtu Financial, купува къщата през 2005 г. за 20 милиона долара, според The ​​Real Deal.

Домът разполага със система за сигурност, камери и разполага с heated sidewalk - съоръжение, вградено в тротоара за автоматично нагряване и топене на снега.

"Концепциите за интериорен дизайн на дома са характерни за големите имения на Европа и за Станфорд Уайт в Америка", каза DelNunzio пред Business Insider.

Архитектът на жилището Уилям Босуърт е работил върху фамилното имение Рокфелер, Кикуит в Таритаун, и под егидата на Джон Д. Рокфелер-младши, на Босуърт му е възложено да възстанови двореца във Версай, Франция.

Скрита врата, извън основния коридор, води до библиотеката и офис с висок таван. На тавана на библиотеката е нарисувана цветна стенопис.

Трапезарията, вдъхновена от Версайския дворец във Франция може да побере повече от 40 души.

Един от дрешниците в най-голямата спалня "е пригоден и за паник стая", се казва обявата.

Този частен шотландски остров се продава на цената на апартамент в Лондон

Този частен шотландски остров се продава на цената на апартамент в Лондон

Той има уединени заливи, гора, прекрасен изглед и е на по-малко от 40 км. от летището в Глазгоу

На долните етажи на дома е соленият басейн, както и две сауни и баня.

В жилището има и киносалон, който се простира на две нива и включва 12 плюшени кадифени стола.

Апартаментът се простира на шест етажа, завършвайки с 2650-метров покрив, който има градина - и гледка към Central Park.

Миналата есен къща на стойност 98 милиона долара на Медисън Авеню носеше титлата най-скъп дом за продажба в града, но оттогава цената му е намалена до 72 милиона долара.