Една от най-внушителните къщи, предлагана на пазара на имоти в Ню Йорк не може да намери купувач в продължение на 17 години.

Озаглавен от брокери "архитектурен шедьовър" и "Версай в Манхатън", 15-стайният нео-грузински имот може безспорно да бъде добавен в списъка "непродаваеми", пише Business Insider.

Къщата в Ийст Сайд, собственост на търговския брокер за недвижими имоти Кенет Лауб, е на пазара от април 2003 г. Понастоящем цената е намалена до 17,5 милиона долара - доста значителен спад от 35 милиона щатски долара през декември 2007 г. - най-висока цена за жилището през последните 17 години.

Може да има няколко причини, заради които купувачите вероятно нямат интерес. Сред тях са това, че имотът може да е придобил лоша репутация, след ка пото седи на пазара толкова дълго, плюс това, че великолепния интериор, вдъхновение от Версай може да е малко старомоден за съвременния купувач.

Къщата е с площ около 6 700 квадратни метра, разположена на четири етажа. Като сложим и мазето с инкрустиран мраморен и дървен под и прозорци, става приблизително 8 000 квадратни метра. Построена е през 1872 г. от архитекта Джон Г. Прага "в нео-грузински стил с външна фасада от речен варовик и червена глинена тухла".

Имението на един от собствениците на Microsoft, беше продадено за $35 милиона

Имението на един от собствениците на Microsoft, беше продадено за $35 милиона

Имотът на Алън за първи път излезе на пазара през октомври

Лауб купува имотът за 4 милиона долара през 1986 г. и след това го реновира. В него има 15 стаи, осем богато украсени камини, осем мраморни бани, асансьор, обслужващ всички етажи, фитнес зала и дори градина на покрива.

Всекидневната на къщата е в стил Луи XIV разполага с "10 платна, вдъхновени от Fragonard Room от колекцията Frick". На втория етаж е разположена английска борова библиотека, датираща от 1872-а г. На същия етаж се помещава и разкошна трапезария - но не си струва да се посещава, без бутилка от винарската изба в мазето.

За да се стигне до трапезарията, се минава през бар Belle Époque, включващ стъклен таван в стил Lalique, който внася светлина в интериора. В къщата има има пет спални и пет тоалетни. На покрива има красива градина. Но по желание на купувача, би могло да се добави пети етаж.

Въпреки цялото величие на жилището, тази пищност може да не се хареса на купувачите, които търсят по-модерни жилища.

Имението, в което е почивала принцеса Даяна, се продава за 12,5 милиона долара

Имението, в което е почивала принцеса Даяна, се продава за 12,5 милиона долара

Имотът е проектиран през 1969 и е с площ 5 хил. кв. м.