Калифорнийското имение на съоснователя на Microsoft Пол Алън беше продадено за $35 милиона, предава Business Insider.

Алън е починал през 2018 г. от рак, когато е бил на 65- годишна възраст. Макар и не толкова богат и известен като своя партньор Бил Гейтс, богатството му е оценено на стойност 20 милиарда долара, когато е починал.

Освен този имот в Атертън, той е имал други имения, включително в Малибу и Калифорния, Франция, Хавай, Манхатън, Айдахо, Бевърли Хилс и Лондон. Притежавал и няколко спортни отбора.

Имотът на Алън в калифорнийското луксозно градче Атертън, разположено в сърцето на Силициевата долина, за първи път излезе на пазара през октомври, като офертната му цена беше 41,5 милиона долара. Къщата се продаде на 11 февруари, но за по-малко - 35,2 милиона долара.

Според агентът на недвижими имоти Кортни Чарни, сделката е била сред най-скъпите, които са били сключвани някога в града. Атъртън се отличава с това, че е сред местата с най-скъпите имоти в Америка. Средната цена на жилище там е започва от 6,7 милиона долара. Градът е дом на много хора от елита на Силициловата долина, включително Шерил Сандбърг от Facebook, както и на Марк Андресен и Бен Хоровиц.

"Този ​​имот се откроява с размери около 1.9 декара, което е повече в сравнение с останалите имоти в Атъртън, казва Чарни пред Business Insider. Той прилича на "истинско убежище", което го прави привлекателен за купувачите.

Основната постройка е около 18 000 квадратни метра. Има и къща за гости с две спални. Домът е завършен през 2013 г. и Чарни казва, че е "безупречно поддържан" и нищо не го различава от една нова къща. Алън е купил имота чисто нов за 27 милиона долара.

В къщата има седем спални и осем бани и пет тоалетни. Според брокерът домът позволява и модерно, и по-традиционно обзавеждане. Френските прозорци в библиотеката и дневната го правят приветлив. Стаите са в свтли тонове, а осветителните тела са дизайнерски. 

В градината има басейн и кът за почивка.