Самотен остров, разположен край западния бряг на южния Лох Ломонд, Шотландия, може да сбъдне мечтата на всеки, който иска усамотен начин на живот по време на пандемията. Той е обявен пазара за продажба на цена от 500 000 британски лири или цената на апартамент в Лондон.

Inchconnachan е сравнително отдалечен остров, дом на едни от най-красивите диви животни в Шотландия. Макар да е собственост на семейство Колухоуни от 14 век, островът е необитаем през последните 20 години - а сега може да бъде и купен.

На острова има изоставена сграда в колониален стил, датираща от 1920-та, но също така има разрешение за разрешение, ако новите собственици желаят да построят хижа, или пристан.

Остров, спечелен на покер, се продава за $17 милиона

Остров, спечелен на покер, се продава за $17 милиона

Разполага с частен плаж, залив, пълен с пресни стриди и курорт с възобновяеми енергийни източници

Освен това островът разполага с много уединени заливи, древна гора, прекрасен изглед и е на по-малко от 40 км. от летището в Глазгоу.

На острова могат да се практикуват разнообразни активности като ветроходство, планинско колоездене, каяк, риболов и разходки по хълмовете му.

"Това е изключителна възможност за придобиване на красиво и напълно лично, но все пак достъпно пространство" казва Камерън Евър от Savills. "За тези, които търсят мир и уединение, но въпреки това искат всичко, което тази част на Шотландия може да предложи, това е точното място". каза Евър.

"Да могат да построят своя собствена къща на собствен частен остров, но все пак в много достъпна и красива част на страната, ще бъдат мечта за мнозина и вероятно ще има значителен интерес." Това заяви Том Стюарт-Мур от Knight Frank.

Европеец си купи остров за $6,3 милиона без дори да го е посетил. Сделката е сключена онлайн

Европеец си купи остров за $6,3 милиона без дори да го е посетил. Сделката е сключена онлайн

Той се намира край бреговете на Ирландия с три плажа, седем къщи и естествена дива природа