Частен остров край бреговете на Ирландия с три плажа, седем къщи и естествена дива природа, е продаден за повече от 6,3 милиона долара - като анонимният купувач дори не посети мястото лично, преди да сключи сделка за покупка, предаде CNN.

Така наречения Horse Island беше продаден след преговори, които се проведоха предимно над WhatsApp. Анонимният европейски купувач го е видял само чрез видео оглед, преди да го купи. Той се нареди сред редицата супер богати хора, които търсят да закупят частни острови по време на пандемията на коронавирус.

Островът разполага с основна къща и няколко къщи за гости с изглед към Атлантическия океан. Той е бил дом на малка медна промишленост през 19-ти век. Населението му достига пик от 137 души през 1841 г., но до 60-те години на миналия век всички негови жители са напуснали, според агентите за недвижими имоти Montague Real Estate.

Сега той предлага частен пристан за фериботи и лодки, хеликоптер, къща и фитнес зала, тенис корт и други. Има собствена система за електричество, вода и канализация и частни пътища, които обикалят острова. Основната къща е 4500 квадратни фута площ и разполага с шест спални. Има по-малки къщи - за гости.

По време на криза: Силен интерес на богаташите към луксозните ваканционни жилища в Гърция

По време на криза: Силен интерес на богаташите към луксозните ваканционни жилища в Гърция

Какво търсят най-заможните хора в света в един имот?

"Конски остров е уникален трофейен актив; издигането на земята и продажбата над линията по време на Covid-19 е предизвикателство, така че естествено се радваме на този резултат", Томас Балашев, основател и изпълнителен директор на Montague Real Estate, се казва в изявление.

Агентите все по-често са принудени да разчитат на виртуални огледи по време на пандемията, но малко продажби са били толкова сложни като тази.

"Тя подчертава тенденция, която става все по-очевидна. Влиянието на Covid-19 кара хората гледат да купуват имоти или земя на отдалечени места", добави Алекс Робинсън от консултантската агенция Knight Frank, който участва в продажбата.

Въпреки пътуванията бяха спрени заради пандемията от коронавирус, търсенето на частни острови се увеличи.

Брокери и експерти в туристическата индустрия заявиха, че от март бъдещите купувачи и наемателите по целия свят проявяват повишен интерес към частните острови.