Британският премиер Борис Джонсън отдава под наем свой имот в покрайнините на Оксфордшир, град Таме. Месечният наем за къщата е 4250 паунда, предава Mansion Global.

В обявата имотът е наречен The Old Farm House. Според описанието това е семеен дом с четири спални, плувен басейн, тенис корт и помещение, което може да се използва като офис.

Джонсън е купил вилата през 2003 г. за 690 хиляди. В момента цената й е 1,2 милиона британски лири.

"The Old Farm House е уникален имот на пазара за отдаване под наем", казва Алис Протеро, директор на имотната агенция Strutt & Parker Banbury. "В момента има бум в търсенето на селски къщи под наем и никога недостигът на качествени имоти не е бил толкова голям", споделя той.

Търсенето на жилища в провинцията скочи рязко на фона на пандемията на коронавируса и въведените мерки за спиране разпространението на заразата в страната. Търсят и за покупки и за наем.

56-годишният министър-председател, който многократно е бил забелязан в къщата преди време, няма да остане без жилище в провинцията, дори някой да наеме имотът му. Той има и имение от 16-ти век в Бъкингамшир, където по неофициална информация се възстановявал през миналата година след като  бе болен.