Луксозните имоти в Сингапур поскъпват с бързи темпове, като в това отношение малката азиатска страна успя да изпревари дори обичайния лидер Хонконг.

Цените на луксозните жилища се повишават с 13% през тримесечието, приключило на 30 септември, спрямо година по-рано, според индекса Prime Global Cities на Knight Frank, цитиран от Bloomberg.

Поскъпването е предизвикано отчасти от ограничената наличност на имоти от висок клас.

Традиционният лидер Хонконг падна до 14-о място, като цените растат с едва 5.5% през третото тримесечие.

Снимка 386708

Има някои добри новини за купувачите, разполагащи по-малко пари. Цената на луксозните имоти в световен мащаб се увеличава средно с 2.7% в 43-те проучени града, което е най-малкото годишно поскъпване от почти 6 години.

Градовете в Европа се представят по различен начин. Единбург и Мадрид се справят доста добре, което ги нарежда сред първите пет по ръст на цените.

Други, като Лондон, навлизат в отрицателна територия, като цените на луксозните имоти се понижават с 2.9%, на фона на продължаващата несигурност около Brexit. Жилищата в Париж и Берлин поскъпват съответно с 5.6% и 5.4%.

Луксозните имоти поскъпват най-бързо в Гуанджоу

Луксозните имоти поскъпват най-бързо в този град

Кой доминира в списъка?

Дубай се присъединява към Лондон сред губещите, като цените падат с 3.8%, което го превръща в петия най-зле представящ се град при луксозните имоти.

Стокхолм, Истанбул и Тайпе също са на отрицателна територия, отчитайки 6.3% спад на жилищните цени през третото тримесечие на годината.

Ванкувър се представя най-зле, като цените падат с 11%, а обичайно скъпи райони Западен Ванкувър отбелязват значителен спад в продажбите.

Колко струва да си купиш жилище в градовете с най-скъпи имоти в света?

Колко струва да си купиш жилище в градовете с най-скъпи имоти в света?

Тазгодишното издание на Bloomberg Global City Housing Cost Index