Да живеят в щата Флорида в САЩ, е мечта на много американци, а и на хора от много други държави. Не случайно този щат, намиращ се в южната част на страната и разположен основно на полуостров, е наричан "слънчевия щат". Флорида е един от най-богатите щати на САЩ и с най-дълга брегова ивица (след Аляска), а сферата на услугите и по-специално туризма носят най-много приходи за икономиката на Флорида.

Има не малко къщи и имения във Флорида, смайващи с красотата, размера и цените си от по няколко милиона долара. Затова е интересно да се знае, какви са цените и на относително "по-достъпните" къщи в курортната част на Слънчевия щат.

Най-ниско бюджетната сравнително нова къща в курортната зона в щата Флорида през септември 2022 г. беше оценена на около 365 хиляди долара. Това съобщиха за Лента.ру анализатори от Florida.Realestate. Най-евтиният обект, построен през 2014 г. в популярния курортен щат, се намира в град Маями. Площта му е 212 квадратни метра.

Тайствен руснак купи най-скъпото имение във Флорида за $140 милиона

Тайствен руснак купи най-скъпото имение във Флорида за $140 милиона

Преди това земята на имота е била собственост на Доналд Тръмп и Дмитрий Риболовлев

Следващата в списъка на "евтините" къщи, построени през последните години, експертите по недвижими имоти от Флорида са оценили на приблизително 553 хиляди долара. Площта на имота е 190 кв. метра.

Цената на третия най-евтин имот в курортната част на Флорида достига приблизително 634 хиляди долара. Къщата е построена през 2019 г., площта й е 175 кв. метра. Имотът се намира в Маями в района на Холивуд, недалеч от крайбрежието на океана.

През август 2022 г. експертите от Florida.Realestate са оценили най-евтиния стар апартамент в щата Флорида в САЩ на около 240 хил. долара. Най-евтиното жилище на вторичния пазар на имоти, намиращо се в град Маями Бийч, е с площ от 65 квадратни метра.

Най-изумителните частни басейни в света и техните прочути собственици

Най-изумителните частни басейни в света и техните прочути собственици

Къщата на канадската певица Селин Дион във Флорида е заобиколена отвсякъде от басейн