Лудостта на пазара на имоти в САЩ продължава. 120-годишна къща в Сан Франциско беше продадена едва 2 милиона долара. Съдейки по цената би трябвало това е лъскав дом, добре обзаведен и с много удобства, но не - жилището не разполага дори със спалня.

Според обявата жилището разполага с кухня и баня, а според агентите за недвижими имоти това е отлична възможност, защото кварталът е добър.

Брокерът от агенцията за недвижими имоти Compass Тод Уайли обяснява, че имотът не е продаван от името на собственика, като обикновено при този тип продажба процесът минава през съда в Калифорния. Това увеличава цената, понякога дори двойно от това, което са предложили в началото. "Мислехме, че имотът ще се продаде за 1,6 милиона долара", каза Уайли.

Имотът е предложен на търг, което е довело до крайната цена на сделката от $1,97 милиона.

Снимка 560628

Източник: compass.com

Къщата е в богаташкия квартал Noe Valley, където има домове за милиони долари. Еднофамилните къщи там се продават на средна цена от около 2,7 милиона долара според Redfin.

Според The Real Deal еднофамилните къщи стигат и до цена 4 милиона долара, а някои и до 6 милиона долара.

Снимка 560629

Източник: compass.com

Имотът е с площ 260 кв.м. и се смята за просторен дом в Сан Франциско. Парцелът е зониран за две жилища.

Това не единствената меко казано странна оферта на пазара в САЩ. Наскоро изгорялата къща, намираща близо до Бостън, с три спални и една баня беше обявена за цена 399 000 долара.