Консултантската агенция за недвижими имоти у нас "NC Industries" е обявила за продажба на своя интернет сайт увеселителният парк „София ленд" в столицата.

Според агенцията теренът, на който се намира парка е в процес на преобразуване, така че върху него да могат да се построят различни жилищни и търговски сгради.

Процедурата по преобразуването на земята трябва да бъде готова в рамките на 2 до 3 месеца, става ясно от публикуваната от агенцията обява.

Консултационната компания предлага за продажба терен от 34 880 кв. м., който включва както самия увеселителен парк с 120 паркоместа за коли и 5 за автобуси, така и допълнителна площ за паркинг за 750 коли.

Припомняме, че „София ленд" не работи от 16 октомври миналата година под официално съобщение за "приключването на сезона".

Увеселителният парк беше построен през септември 2002 година, като в него бяха инвестирани над 35 милиона лева.

В момента парка е 100% собственост на британската компания "Комплийд ентертеймънт лимитид", която в медийното пространство се свързва с Първа инвестиционна банка, тъй като трезора многократно е финансирал проекти на увеселителния парк.