Имение в района на Филаделфия, датиращо от 1700 година и собственост на потомци на семейство Рокфелер, беше продадено за 24 милиона долара, съобщи Zillow.

Имението с площ от около 80 хектара. Намира се на около 30 километра западно от центъра на града. Имотът, известен под названието Kirkwood Farm, беше обявен за продажба през 2022 г..Той се състои от пет къщи с размери от около 162 кв. м. до 269 квадратни метра, според агент по недвижими имоти, пише Mansion Global.

Имение за $11 милиона на покоен богаташ от САЩ ще бъде разделено на 119 нищо неподозиращи роднини

Имение за $11 милиона на покоен богаташ от САЩ ще бъде разделено на 119 нищо неподозиращи роднини

Екип от адвокати се готви да разпредели имението на Джоузеф Станчак между роднини в Северна Америка и в Европа

Имотът е продаден от потомците на Уилям Рокфелер-младши, който е помогнал за изграждането на Standard Oil Co. с брат си Джон Д. Рокфелер, показват регистрите за собствеността. Той е бил в семейството от поколения, но през последните години земята е била използвана от ловна дружинка и няколко от резиденциите са били отдадени под наем.

Имотът представлява пасища, местност с вековни дървета, хълмове и рекичка. Жилищата, някои от които са построени през 18-ти и 19-ти век. Има и хамбари.

В окръг Честър, където се намира имотът, цените на жилищата са се повишили с 8,7% през четвъртото тримесечие на 2022 г. в сравнение със същия период на 2021 г., според Institute for Urban Innovation към университета Drexel University във Филаделфия.