Как ще реагирате, ако ви се обадят и ви съобщят, че сте наследник на крупна сума пари? Това ще се случи на 119 души в Америка и Европа съвсем скоро.

Милионер от Чикаго без деца, без живи братя и сестри и без племенници остави имущество от 11 милиона долара след себе си. Той почива на 87-годишна възраст. До голяма степен богатството му идва от инвестиране във взаимен фонд. През 2016 г. той почина в дома си, без завещание и явни наследници, разказва Marketwatch.

Екип от адвокати се готви да разпредели имението на Джоузеф Станчак между 119 роднини, някои в Северна Америка и други в Европа. Всички те са му далечни братовчеди. След данъци всеки наследник ще получи около 60 000 долара. Никой не беше чувал за Станчак, докато адвокатите не издириха десетките изненадани роднини.

Нещо повече - според Руди Куин, президент на компания, която се занимава с подобни казуси Linking Assets, това е най-голямото непотърсено наследство в историята на САЩ.

Според информацията на адвокатите шестте братя и сестри на Станчак са починали преди него и никой от тях няма живи деца. В крайна сметка родословното дърво, което изготвят обхваща пет поколения.

119-те наследници на милионите на Станчак са в Полша, Словакия, Чехия, Германия, Обединеното кралство и Канада. В Щатите те идват от района на Чикаго, както и от Айова, Минесота, Ню Джърси и Ню Йорк.

Станчак е живял "спокоен живот", може да е решил, че няма на кого да остави богатството си и очевидно не е планирал да завещава пари на благотворителна организация или някакви специални каузи, коментират съседите му .

В момента щатите, федералните агенции и други държат повече от 58 милиарда долара непотърсени пари в брой и обезщетения. Това са приблизително 186 долара за всеки жител на САЩ.