Феновете на Хари Потър може да имат всички книги от поредицата на Джоан Роулинг, както и различни сувенири, свързани с малкия магьосник. Сега обаче някой от тях ще може и да се сдобие с дома на любимия си герой.

Да, точно така, къщата, в която във филма “Хари Потър и философският камък” живее братовчед му Дъдли Дърсли, заедно с родителите си, е пусната за продажба. В книгата Хари е принуден да прекара известно време там. Леля му и чичо му го принуждават да живее в килера под стълбището на къщата.

Реално имотът се намира в град Бракнел, който е на 64 километра западно от Лондон и в момента се продава за 475 000 паунда.

През 2000 година от филмовия гигант Warner Brothers се свързват с тогавашните собственици на къщата, за да получат разрешение да я ползват за снимките, пише CNBC.

В следващите години тя се препродава на два пъти – един път на цена от 240 000 паунда, а следващият – за 290 000 паунда. Днес стойността му е двойна.

Самият имот не е нещо впечатляващо, ако се изключи това, че е известен покрай Хари Потър. Той разполага с три спални, гараж и малък вътрешен двор.