Real Estate Business Forums 2024 стартират с първа експертна дискусия в София на 29 февруари в Интер Експо Център. Конференцията на имотния бранш ще започне в 14:00 часа и ще запознае присъстващите с развитието на отделните територии в столицата. Какви са възможностите за чист въздух в София и може ли да има нулев въглероден отпечатък - тези и други актуални, касаещи обществото, въпроси ще намерят своя отговор през анализите и коментарите на лидерите в имотния сектор. Първият форум за годината ще бъде официално открит от Снежана Стойчева -организатор на проекта Real Estate Business Forums & Awards.

Конференцията ще започне с бизнес панел на тема: "Пазарът на недвижими имоти". Негов модератор ще бъде Снежана Стойчева. След подробен анализ на имотния пазар в София и региона, темите, които също ще бъдат засегнати, са: Пазарът на имоти във високия сегмент, жилищното кредитиране и очакваните промени след приемането на България в Еврозоната. Пред присъстващите в залата своите оценки и коментари ще представят Анас Хамид от Явлена, Весела Илиева от Юник Естейтс и д-р Мирослав Владимиров - преподавател в Икономическия университет във Варна и член на СД на ЕРА България.

Присъстващите ще имат възможността да се запознаят от първо лице с работата на Фондация "Очи на четири лапи" през историята на незрящия Ерол Йенер и неговото куче - водач Тобо.

Финал на първия за годината форум ще постави дискусия на тема: "Стандарти на бъдещето в средата ни на живот". Модератор на беседата ще бъде Роселина Петкова - водеща в бизнес телевизията Bloomberg TV Bulgaria. На фокус в разговора ще бъдат устойчивата градска среда, възможностите при планиране на градовете, зелените кредити и новото строителство в София. Лектори на сцената ще бъдат: Арх. Жоржета Рафаилова - директор на Софияплан, арх. Любомир Георгиев - ръководител на Екипът на София, инж. Георги Шопов - председател на УС на Националната асоциация на строителните предприемачи и Весела Вълчева-Макгий - директор пазарно развитие за централна и източна Европа, Green Business Certification Inc. (GBCI)

Бизнес дискусиите са част от програмата на Real Estate Business Awards, конкурсът, отличаващ най-добрите в сектора на недвижимите имоти спрямо изминалата година. Проектът се осъществява в унисон с цялостната мисия на водещата медия за недвижими имоти Imoti.net, част от Investor Media Group, да стимулира прозрачното и професионално развитие на имотния бизнес в полза на потребителите.

Money.bg е медиен партньор на събитието.