62 милиона евро от продажбата на два мола в България ще бъдат насочени за построяването на нов небостъргач в столицата.

Полската компания с дейност в имотния сектор Globe Trade Centre (GTC) обяви, че печалбата от продадените молове в Стара Загора и Бургас ще бъде използвана за издигането на нова офис сграда клас А в София.

В края на април стана ясно, че корпорацията, която е собственик на "Мол Галерия Стара Загора" и "Мол Галерия Бургас", търси нов купувач на двата търговски центира в партньорство с Европейската банка за възстановяване и развитие.

Тогава излезе информация и че те ще преминат в управлението на дружеството MAS Real Estate чрез дъщерната й фирма PKM Investments, регистрирана в Люксембург.

Сделка за €62 000 000: Компания от Люксембург купува 2 мола в България

Сделка за €62 000 000: Компания от Люксембург купува 2 мола в България

В сделката участие има и румънско дружество

От полската GTC ще получат от сделката 62 милиона евро или с 3,6 милиона евро над стойността на моловете, става ясно от прессъобщение на компанията, цитирано от сайта SeeNews.

"С продажбата на "Галерия Бургас" и "Галерия Стара Загора" ние ще се фокусираме изцяло към портфолиото си в Полша и в останалите столици в Централна и Източна Европа", коментира главният изпълнителен директор на фирмата Томас Курцман.

"Планираме да реинвестираме приходите от тази продажба на пазара на офиси в София", допълва той.

Най-вероятно новата офис сграда ще бъде построена на придобития от GTC в края на миналата година парцел в столицата, който се изчислява на 6,1 милиона евро.