Компанията MAS Real Estate, развиваща дейност в областта на недвижимите имоти, ще бъде новият собственик на моловете в Бургас и Стара Загора.

От официално съобщение на сайта на дружеството става ясно, че сделката е на стойност от 62 милиона евро или над 120 милиона лева, като тя ще бъде извършена чрез дъщерното й дружество, регистрирано в Люксембург, PKM Investments.

Продавач на "Мол Галерия Стара Загора" и "Мол Галерия Бургас" е полската фирма за Globe Trade Centre в партньорство с Европейската банка за възстановяване и развитие.

"Тази транзакция е в съответствие с нашите планове за разширяване на пазари с разрастващи се икономики в Централна и Източна Европа, чрез придобиване на активи, генериращи достатъчно доходи и с потенциал за съвместно управление с румънската Prime Kapital", коментира главният изпълнителен директор на MAS Real Estate Лукас Накос в становището на фирмата.

В сделката с българските молове румънското дружество също има участие, като прекият купувач PKM Investments е джойнт венчър между MAS и Prime Kapital.

Наемателите в търговския център в морския град са общо 115, като сред тях са популярни международни марки като Bershka, Deichmann, H&M, Lidl и Zara. Там има и кино от веригата Cinema City. В мола в Стара Загора магазините са 71.

MAS е регистрирана на Британските Вирджински острови, като нейните акции се търгуват на борсата в Юханесбург и на тази в Люксембург.