Компанията Cloud Architects е проектирала сглобяема сферична къща с площ 515 квадратни метра и на два етажа. Тя ще бъде достъпна за продажба по целия свят. Формата на кълбо с дължина 26 фута позволява на дизайнерите да увеличат максимално пространство.

Малките домове се предлагат в най-различни необичайни дизайни, от контейнери за превоз до яйцевидна форма, но кълбовидната форма все още е рядко срещано явление.

Базираните в Ню Йорк Cloud Architects разширяват вече съществуващата "гама" от малки домове. Сферичният дом с ограничено издание ще влезе в продажба през следващата година и ще бъде доставен навсякъде по света. Дизайнерите го създадоха, за да се побере в стандартен контейнер за доставка.

Cloud Architects с основатели Остап Рудакевич и Масаюки Соно имат опит в създаването на иновативни и необичайни дизайни. Тяхното портфолио включва дизайни като концепцията за междупланетен автомобил Hydrolander, House 02, вградена в хълм, и концепцията на Mars Ice Home, създадена в сътрудничество с НАСА.

Къщата ще бъде достъпна за всеки, който може да си позволи да я закупи, стига да има достатъчно наличност за всички желаещи.

Два кръгли прозореца заемат голяма част от повърхността на екстериора.

За този проект дизайнерите коригират своя нормален метод за проучване на изложението на слънцето, климата, топографията и гледките на местоположението. Те искат да направят дома подходящ за почти всяко местоположение.

137-годишно жилище е най-скъпият имот, обявен за продан в Ню Йорк. Вече 7 години търси купувач

137-годишно жилище е най-скъпият имот, обявен за продан в Ню Йорк. Вече 7 години търси купувач

Сега то е обявено за 79 милиона долара

Крайният продукт има предимството, че може да се върти на определено място. Заоблената форма увеличава максимално вътрешното пространство, а извитите стени го правят да изглежда по-голям.

Къщата е устойчива на всеки климат, а извитата външност понася добре сняг и дъжд. Могат да се добавят и допълнителни изолационни панели, планирани от дизайнерите.

Къщите ще бъдат оборудвани с водопровод и по тях ще бъдат извършвани довършителни работи.

Когато влезе в продажба по-късно тази година, клиентите ще могат да платят депозит и да дадат информация за местоположението си, преди да получат новия си дом.