Централата на швейцарската банка UBS в Лондон вече има нов собственик. 13-етажното здание бе продадено за $1,3 милиарда долара, съобщи CNN. Купувачът е дъщерно дружество на CK Asset Holdings. Последната е собственост на най-богатия човек в Хонконг - Ли Ка-шинг.

Сградата на ул. "Броудгейт" 5 приютява 5 000 служители на UBS в Лондон. Тя бе завършена през 2015 г. Седем от етажите са офиси, а други четири приютяват инвеститорите на банката. На покрива ѝ има зелени пространства и слънчеви панели.

Досегашен собственик бяха British Land и GIC, които посочиха, че цената от $1,3 милиарда е близка до оценката от март т.г.

Наблюдатели се опасяваха, че цените на търговските площи в Лондон ще се сринат след Brexit. Някои компании, включително и UBS, ще преместят част от служителите си в други градове, за да предпазят бизнеса си с Европейския съюз след като Великобритания напусне блока.

Пазарът на жилища наистина се срина, но този на търговските имоти се представя далеч по-добре, казват от Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS).