Висшето училище по застраховане и финанси и водещият сайт за недвижими имоти Imoti.net откриха нова магистърска програма с фокус върху обучението и квалификацията на брокери и оценители на недвижими имоти. Обучението в новата специалност "Брокерство и оценяване на недвижими имоти" е в задочна форма и продължава четири семестъра.

Пo време на магистратурата студентите ще изучават основи на финансите, счетоводството, застраховането и маркетинга. Те ще имат възможност да усвоят и тънкостите на търговското право, бизнес статистиките и инвестициите, с помощта на които ще бъдат успешни в бъдещата си кариера на брокер и/или оценител на недвижими имоти. Сред дисциплините в учебната програма са още "Пазари на недвижими имоти", "Правни аспекти на търговията с недвижими имоти", "Управление на продажбите", Управление на портфейл", "Финансови показатели при анализа на недвижими имоти" и други.

Магистърската програма "Брокерство и оценяване на недвижими имоти" е поредната стъпка на ВУЗФ в осъществяването на политиката си да предлага обучение в специалности, от които пазарът се нуждае, като по този начин изгради ефективна връзка и мост между образованието и бизнеса. Тя е и част от мисията на Imoti.net, който активно работи за повишаване качеството на услугите в сектора недвижими имоти и е в унисон с дългосрочната образователна кауза на Investor Media Group, част от която са водещият портал за недвижими имоти и ВУЗФ.

Снимка 446107

"Бизнесът с имоти заема значителен дял в българската икономика и професионалната подготовка на експертите в този сектор е от огромно значение. С участието си в тази магистратура Imoti.net добавя натрупания си опит от двайсетгодишната история на сайта. Така от регистратор на процесите в сектора се превръща в активен мотиватор за развитието му", обясни Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net.

Целта на новата магистратура е да подготви професионалисти, които да работят на пазара на недвижими имоти. Специалността предлага придобиване на магистърска степен при завършване, но и възможност да се завърши само един от курсовете - за брокер или за оценител на недвижими имоти и да се получи сертификат за усвоените знания и умения.

Сред преподавателите в новата магистърска програма "Брокерство и оценяване на недвижими имоти" са едни от водещите експерти в България, сред които доц. д-р Маню Моравенов, проф. д-р Боян Дуранкев, доц. Любка Ценова и доц. д-р Даниела Илиева.

Повече за програмата може да намерите ТУК.

Документи за прием в новата специалност се приемат до 25 октомври.