Ако сте решени през новата година да пестите повече и да разполагате с по-голям бюджет, сега е времето да започнете да работите в тази посока. От CNBC посочват няколко прости навика, които в случай, че изградите, ще успеете да постигнете това през 2024 година:

"Автоматизирайте" финансите си

Това съветва американският милионер Дейвид Бах. Той има предвид отделените средства да бъдат автоматично насочени към сметката, в която спестявате или пък да бъдат директно насочвани за покриване на заеми при наличието на такива.

"Това е стъпката, която ще гарантира, че няма да се провалите във финансов план. Така никога повече няма да забравите да платите някоя сметка или да пропуснете да спестите, защото така няма да видите парите да бъдат превеждани от основната ви сметка към тази, в която спестявате", обяснява той.

Домакинствата не харчат натрупаните $2,7 трлн. спестявания

Домакинствата не харчат натрупаните $2,7 трлн. спестявания

Икономисти се надяваха, че скътаните пари ще подкрепят икономиките

Инвестирайте всяка странична печалба

Схващането, че човек трябва да разполага с голям свободен капитал, за да започне да инвестира, е грешно. Днес има мобилни приложения, които ви позволяват да влагате малки суми, а спечелените от това пари се инвестират отново и отново.

Спестете и инвестирайте неочаквани доходи

Дали става въпрос за коледния бонус или за допълнителни средства, които идват от допълнителна дейност, не прахосвайте тези пари с лека ръка. По-добре ги насочете към сметката ви за спестяване или пък към задължения по кредитна карта или по някой заем.

Затворена Европа: значителни спестявания, които няма къде да бъдат похарчени

Затворена Европа: значителни спестявания, които няма къде да бъдат похарчени

Надеждите за бум през пролетта бяха попарени от мудната имунизация

Проследявайте харчовете си

Няма как да изградите богатство, ако повече пари излизат от портмонето ви, отколкото влизат в него. За да сте сигурни, че печелите повече, отколкото харчите, следете дневните си разходи. За целта можете да използвате и специализирани мобилни приложения или просто да записвате какво харчите в телефона си.