Бившият трейдът на Wall Street и настоящ автор и анализатор на риска Насим Никълъс Талеб посочи в Twitter, че според него повечето хора, които се занимават с криптовалути, не разбират идеите зад тях и нюансите между отделните дигитални активи по доста остър начин.

Всъщност в своя туит той изтъкна, че "биткойн е добра идея, но почти всички в сферата са пълни идиоти и не могат да схванат нюансите отвъд бисквитките с късметчета."

Талеб е известен привърженик на криптовалутата. "Биткойн е началото на нещо велико: валута без правителство, а това е необходимо и задължително. Но не знам дали това е най-добрият вариант за криптовалута. И тя има нужда от много дълго време, за да получи доверието на пазарите", пише той през 2013 г., като признава, че към този момент не е притежавал биткойн.

Биткойнът или златото: кой актив ще е по-добър защитник на стойността?

Биткойнът или златото: кой актив ще е по-добър защитник на стойността?

Най-старата криптовалута отново поскъпва

През 2019 г. Талеб също коментира в интервю за Economic Times, че му допада идеята за биткойн. "Често си ходя в Ливан и виждам щетите, причинени от централната банка. Казах си: "Всичко, което връщат парите обратно към индивидите по органичен начин, е по-ефективно."

В миналото Талеб посочи, че предпочита да държи средствата си в злато и избягва активи като парите, облигациите, акциите, като повечето от последните две в неготово портфолио са на къси позиции, поне към средата на миналата година.