Дигиталната банка Revolut ("Револют") ще може да закрива или да спира сметки незабавно. Това гласят промени в общите условия на компанията, които ще влязат в сила на 11 март 2024 г.

До подобни мерки ще се стига при циклично прехвърляне на средства, злоупотреба с продуктите на банката, както и при подозрения, че клиент използва личната си сметка за нелични цели. В случай, че такива злоупотреби бъдат установени от Revolut ще прекратяват и достъпа на клиенти до услугите, предоставяни от другите дружества от групата, както и достъпа до уебсайта на компанията.

Revolut увеличава таксите за някои свои планове, включително в България

Revolut увеличава таксите за някои свои планове, включително в България

В момента приложението се използва от 670 000 потребители у нас

Към момента дигиталната банка е задължена да се свърже с клиентите си чрез приложението Revolut поне 60 дни, преди да закрие или спре конкретна сметка.

Revolut вече ще има право и да отменя и трансакции, кредитирани по сметка. Това ще се случва, ако сумите са кредитирани вследствие на грешка от страна на платеца, доставчика на неговата сметка, трета страна или Revolut. А също и ако има доказателства, че е получено плащане, чрез измама или по друг престъпен начин.

Revolut позволи търговията с европейски акции, включително от България

Revolut позволи търговията с европейски акции, включително от България

Инвестициите в европейски публични компании са достъпни с минимална сума