То ще засегне всучки абонати с плановете Plus, Premium и Metal. Планът Standart остава безплатен. Планът Plus ще се повиши до 7,99 лева на месец от 6,70 лева, Premium ще стане 15,99 лева на месец, а планът Metal ще се увеличи до 29,99 лева на месец. Новите цени са посочени на сайта на Revolut. 

В България Revolut отбелязва ръст на клиентите от 47% за година. В момента приложението се използва от 670 000 потребители у нас. София е сред топ 10 на градовете в ЦИЕ по брой клиенти на дребно на Revolut с 270 000 потребители.

От компанията съобщават, че потребителите ще могат да запазят месечната си такса от сегашния план, като преминат към годишно таксуване преди определена дата. Актуализираните планове ще предлагат достъп до абонаменти за лайфстайл приложения, глобална застраховка за пътуване и по-високи лимити за теглене от банкомат без такси. Става въпрос абонаменти за издания, като Financial Times, Deliveroo и Tinder, без да се плащат допълнителни такси за тях.

Таксите за абонаментните планове не бяха повишавани от 2018 г. насам, когато започнаха да се предлагат.

Европейската Revolut Bank е основана в Обединеното кралство през 2015 г. Първоначално предлага парични преводи и обмен. Днес над 35 милиона клиенти на дребно по целия свят използват продукти на Revolut, сред които peer-to-peer плащания.

В региона на Централна и Източна Европа 7 от 10 трансакции с физическа карта, извършени с Revolut през последните 12 месеца, са извършени на местните пазари.