Клиентите на Revolut в Европейското икономическо пространство, включително в България, ще могат да търгуват с акции на над 70 европейски публични компании. Това става възможно, след като от финтех компанията обявиха пускането на подобрения дизайн на своето приложение - Revolut 10, отразяващ разширяването на продуктите и услугите на платформата. Инвестициите в европейски публични компании са достъпни с минимална инвестиционна сума от €1, съобщават от онлайн банката.

Достъпът до листваните в Европа компании разширява набора от акции за търговия в платформата. Над 70-те нови попълнения са добавка към вече наличните за покупко-продажба над 2200 акции на компании, търгувани в САЩ, заедно с над 150 борсово търгувани фонда (ETF). Търговията ще бъде без комисионни в рамките на разрешените лимити на съответния абонаментен план на потребителя.

В зависимост от плана, който имат, клиентите ще могат да извършват следните операции:

  • 1 (Standard),
  • 3 (Plus),
  • 5 (Premium)
  • или 10 (Metal и Ultra) сделки без комисиона на месец.
Revolut 10: Какво се променя в последната актуализация на финансовото приложение?

Revolut 10: Какво се променя в последната актуализация на финансовото приложение?

Потребителите на Revolut в България са 660 000 души

Revolut е една от платформите, които през последното десетилетие допринесоха за демократизирането на инвестиционното пространство, като дадоха възможност на всеки със смартфон в ръка да купува и продава акции.

Снимка 630071

Източник: iStock Images

"От Adidas до Zalando, нашите клиенти вече могат да инвестират в добре познати европейски имена, а скоро ще разширим този списък още повече. Скоро списъкът с инвестиционни продукти ще бъде разширен", коментира Роландас Ютейка - ръководител на отдел "Wealth and Trading" (EEA), цитиран от световните агенции. 

След преминаване на безплатния лимит ще се прилага променлива такса върху всяка сделка от 0.25% (0.12% за Ultra), уточняват от Revolut.

Клиентите на Revolut в България са вече повече от населението на Пловдив и Варна

Както Money.bg писа, клиентите на Revolut в България вече са 670 000, което е повече от населението на два от най-големите градове в страната. Ръстът им е от 47% за период от една година. София е сред топ 10 на градовете в ЦИЕ по брой клиенти на дребно на Revolut с 270 000 потребители. Преди нас са само Букурещ (590 000), Варшава (360 000), Будапеща (356 000). Изпреварваме Вилнюс (173 000), Краков (165 000), Вроцлав (152 000), Рига (138 000), Прага (124 000), Загреб (117 000).

Revolut има вече 670 000 клиенти в България

Клиентите на Revolut в България са вече повече от населението на Пловдив и Варна

Ръстът им е от 47% за година

Revolut надхвърля 10 милиона клиенти на дребно в региона на ЦИЕ. За по-малко от година дигиталната банка придоби над 2,5 милиона клиенти.

Съседката ни Румъния е първият пазар в региона и в ЕС (над 3 милиона), а Полша вторият по големина (близо 3 милиона) в района. Челната тройка се допълва от Унгария, която наскоро премина прага от 1 милион.

От Revolut съобщават още, че в Централна и Източна Европа се извършват над 138 милиона трансакции всеки месец, което е с 67% повече в сравнение със средния брой трансакции, обработени през предходните пълни 12 месеца.

Revolut вече е конкурент на инвестиционните посредници в България

Revolut вече е конкурент на инвестиционните посредници в България

Лихвите са примамливи, но този вид инвестиции не са гарантирани от Схемата за гарантиране на депозитите