Вероятно на много американци, а и не само на тях, им се е искало да изпратят Доналд Търмп в… Космоса. Сега вече могат да го направят.

Група разработчици на видео игри от Нова Зеландия представиха новото приложение Jrump за iOS и Android тази седмица и именно милиардерът е главният герой в сюжета. Накратко целта е Тръмп да бъде изпратен в далечния Космос, където той може “да направи Галактиката отново велика”, пише сайтът ReCode.

В играта кандидат-президентът на САЩ се изкачва по стени, рисувани от играчите, които му помагат да се изстреля в атмосферата и да лети нагоре.

Неговите основни врагове, които трябва да избягва, са “мексиканци, учени, занимаващи се с глобалното затопляне, както и закъсали политици”. Всички тези “герои” са взети от негови изказвания.

В Космоса Тръмп може да срещне още Хилари Клинтън и Барак Обама, които могат да го изпратят обратно на Земята.

Създателите на продукта гледат на него с чувство за хумор и посочват, че той не трябва да се приема на сериозно.

В описанието на играта се казва:

“Годината е 2017 година, Доналд Тръмп е станал президент на Щатите, границите са затворени, изследванията, свързани с глобалното затопляне, са спрени, а продажбите на тухли са скочили рекордно. Светът е в хаос и е време Тръмп да направи Галактиката отново велика. Как? Като използва неговото най-любимо нещо - стените.”.