Националният превозвач Bulgaria Air извърши първи исторически полет между България и африканската страна Кабо Верде. Това е първият път, в който се осъществява пряка въздушна връзка между страната ни и Кабо Верде, предаде TravelNews.

Полетът е с продължителност 8 часа и 30 минути с междинно кацане за зареждане в Малага. На борда са били 180 българи, които ще почиват на екзотичната дестинация една седмица.

Кабо Верде е островна държава в Атлантическия океан, разположена близо до бреговете на Западна Африка. Известна е с благоприятния климат и плажовете си, както и с перфектни условия за кайт сърф. Заради редките полети, страната е едно от най-трудно достъпните места.

Полетът е осъществен на 23 октомври 2021 г., а е организиран от туроператорите "Кондор холидей", "Луксутур" и "Абакс".

"Още една дестинация става достъпна за българите с директен полет. Такова посрещане с песни, танци и коктейл не съм виждал никъде", коментира Петър Стоянов, управител на "Луксутур". Планира се да осъществят още чартъри до Кабо Верде през зимния сезон в началото на 2022 г.

Кабо Верде откри почетно консулство в България през 2017 г. Почетен консул е Радослав Точев.

Кабо Верде е непозната i екзотична дестинация, а субтропичният климат я прави подходяща за почивка през цялата година. Дестинацията е спокойна и дори в най-посещаваните курорти, като Санта Мария например, няма тълпи от туристи.