Рекламна агенция от Крайстчърч в Нова Зеландия иска служителите й да бъдат здрави и добре изглеждащи. Заради това от фирмата предлагат на хората от персонала паричен бонус, за да ходят с колело на работа.

Работещите в Make Collective могат да получават по 5 новозеландски долара дневно по 5 новозеландски долара или 3,65 щатски долара дневно, ако пътуват за работа и след това се връщат обратно вкъщи с колело.

Тези, които запазят тази практика за повече от половин година, ще получават двойно на това - малко над 7 щатски долара дневно или около 140 долара допълнително към месечната им заплата.

От компанията посочват, че тези бонуси ще се изплащат отделно от останалите в края на годината. Тези, които през всичките 12 месеца са карали колело, ще могат да получат бонус над 1400 долара през декември, пише Business Insider.

Ръководителят на Make Collective Тим Чесни казва, че се надява по този начин да стимулират служителите си да направят ходенето с колело на работа дългосрочна практика.

"Хрумна ми идеята, че би било чудесно да се стимулира колоезденето по някакъв начин. Парите очевидно са най-подходящият стимул", посочва той.