Преди месец германската авиокомпания Lufthansa обяви, че нейн самолет от модела Airbus A380 – най-големият в света, ще кацне през октомври в София. Днес от там дадоха повече подробности около предстоящия полет до България.

Очаква се най-големият пътнически самолет в света да кацне на 16 октомври около обяд на летище София.

„С визитата на нашия флагман искаме да популяризираме полетите на дълги разстояния с A380 сред клиентите в България“, сподели Александър Толвет, регионален директор на Lufthansa Group в България.

Превозвайки общо до 509 пътници, само горният етаж на самолета предоставя 8 места в първа класа и 78 места в бизнес класа, които могат да се използват и като стандартни по размер легла. Основният салон осигурява пространство за 371 места в икономична класа, като по-малък брой места от тази класа са разположени и на горния етаж.

Новата Премиум икономична класа също e в основния салон и предлага на 52-ма пътници с 50% по-голямо пространство за краката, в сравнение с икономична класа, както и допълнителен брой багаж.

Очаква се единственият български пилот на A380 в Луфтханза – Марио Бакалов, с ранг старши първи офицер, да бъде част от летателния екипаж, който ще управлява самолета до София в този ден.

Въздухоплавателното средство ще може да бъде забелязано от различни точки в града по време на своя подход за кацане на столичното летище.