Собствениците на кафене и три вили на остров Грейт Блескет, който се намира край бреговете на Ирландия, имат нестандартно предложение за работа. Те търсят управители за имотите си на иначе изоставения остров.

Били О'Конър и партньорката му Алис Хейс търсят двойка или двама приятели, които да стопанисват вилите и кафенето им за период от 6 месеца - от април до октомври. Неотдавна те публикуват обявата за работа в Twitter акаунта на острова.

Живописният Грейт Блескет отдавна е изоставен и необитаем. На хората, избрани за позициите на управители, ще им бъде осигурен безплатен престой. Заплатата не е посочена в обявата. Според обявата този въпрос ще се обсъжда в процеса на интервютата с кандидатите.

На острова обаче няма електричество и вода и новите управители ще трябва да свикнат със суровите условия за живот. В условията е посочено, че кандидатите трябва да си набавят питейна вода, тъй като тя е "ограничена стока" на острова.

Всъщност това не е първата по рода си обява. Собствениците на вилите и кафенето и преди са набирали доброволци за по шест месеца. Миналата година по това време кандидатите за позициите са били над 27 хиляди.

Дори без течаща вода, без електричество, Wi-fi, островът е популярна туристическа дестинация. През лятото на 2019 година той е посещаван от повече от 400 души на ден.

За позицията може да кандидатстват хора от цял свят, стига да владеят английски и да получат работна виза.