Много страни предлагат програмата за "златни" визи на тези, които инвестират в страната. Тези страни имат собствен интерес, защото програмата носи огромни инвестиции за тях. В замяна на тази инвестиция те предлагат определени привилегии за пребиваване на инвеститора и неговото семейство. Естествено е да претегляте ползите, които ще получавате в замяна на инвестициите, които правите. За да улесним работата ви, ви предлагаме списък от пет държави с добри условия за получаване на "златна виза", ако обмисляте подобна стъпка. Ето списъка, съставен от Ceoworld.

5. Турция

Южната ни съседка предлага на инвеститорите няколко възможности да вложат парите си. Като инвеститор можете да изберете да инвестиция в недвижими имоти на страната или да прехвърлите капитал в държавните банки в страната. Има алтернатива да инвестирате в компания в страната. Последният вариант е инвестиция, която води до създаване на работни места за жители на Турция.

4. Доминика

Това е един от най-евтините варианти, ако търсите златна виза с ограничен бюджет. Освен това получавате предимството да обикаляте около 140 страни с помощта на доминикански паспорт. Такива предимства правят Доминика един от най-добрите варианти за златна виза в този списък. След 1995 г. правителството на страната стартира програма, при която инвеститорите могат да изберат да инвестират в недвижими имоти.

3. Гърция

Кандидатстването за златна виза в Гърция е много лесно. Има малко критерии, които трябва да изпълните, а областите на инвестиции също са много отворени. Трябва да сте на възраст над 18 години, да не живеете в Европа и да имате чисто криминално досие, за да отговаряте на условията. Можете да инвестирате в недвижими имоти на страната.

В замяна на вашата инвестиция получавате пет години пребиваване в страната. Процесът е бърз и лесен и можете да живеете там. Сумата, която трябва да инвестирате в страната, не е толкова голяма, колкото на други места. Вашата златна виза важи, дори ако не останете в страната.

2. Испания

Снимка 565263

Източник: iStock

Следващата страна в списъка, в която можете да инвестирате, е Испания. Можете да инвестирате в компания, в недвижими имоти, можете да закупите държавни облигации на Испания или да прехвърлите капитал в страната. От 2013 г. програмата на страната процъфтява и заема мястото на една от най-търсените визи.

Ползите, които получавате, са много. Процесът е сравнително бърз, няма да се налага да чакате дълго, за да бъде одобрена вашата кандидатура. И след като кандидатурата ви бъде одобрена, можете да живеете, работите или учите в страната. Ползите не са само за вас, но и за членове на вашето семейство.

1. Португалия

Снимка 571517

Източник: iStock

Страната, която седи начело в този списък, е Португалия. Това отличие се присъжда не само заради улеснените процеси за инвестиране, но и за броя на ползите, които инвеститорът ще получи в замяна от страната. Можете да инвестирате във всеки имот, да прехвърляте капитал в страната, да инвестирате в създаване на работни места в страната, да подкрепяте културата или да инвестирате в сектора на науката и технологиите.

В замяна получавате възможността да живеете и работите в Португалия. И в дългосрочен план получаването на гражданство също става лесно.