Предприемач в сферата на недвижимите имоти, казва, че когато е започва бизнеса си е трябвало да се отучи от доста уроци. "Ако работата ви е да научите задача и да следвате модела на работа на някой друг, тогава училището е чудесна подготовка за вас. Училището ще ви научи как да бъдете добър служител, а не добър предприемач. Не ме разбирайте погрешно, със сигурност има неща, които можете да научите в традиционната образователна система, които могат да ви помогнат като собственик на бизнес, но има и други неща, които със сигурност ще ограничат мисленето ви, ако ги пренесете в света на предприемачеството", пише Самюел Лийдс за Entrepreneur.

Той съветва да се отърсим от тези ограничаващи мисленето уроци, ако планираме да успеем в бизнеса си. Ето кои са те според Лийдс.

1. Не преписвайте

В училище ви учат, че копирането/преписването е измама. Но в бизнеса не е нужно да преоткривате нови светове. Както казва най-известният в света треньор по личностно развитие Тони Робинс: "Ако искате да успеете, намерете някой, който е постигнал желаните от вас резултати и копирайте това, което прави той. Така ще постигнете същите резултати."

Това не означава да крадете интелектуална собственост, а да копирате бизнес формули, с които другите са имали успех. Няма нищо осъдително в това да се поучите от грешките на другите. Намерете хора, които са готови да ви помогнат и се учете от тях.

2. Грешката първо да учите, после да практикувате

В училище се очаква да научите цялата теория по даден предмет преди да ви изпитат. В бизнеса е точно обратното: Трябва да научите основното и след това да го приложите. Само след като сте приложили нещо, значи наистина сте го научили.

"Много хора отлагат старта на бизнес и се оправдаят, като твърдят, че трябва да научат всичко, преди да предприемат каквото и да било действие. Бизнесът е сложен и никога няма да можете да научите всичко. Няма да можете да го разберете правилно, докато не започнете. Научете какво точно трябва да знаете, за да започнете. Продължавайте да учите, четете, да ходите на курсове и напредвайте по малко всеки ден", казва Лийдс.

3. Страхът да правете грешки

В училище сте наказва за грешките с ниски оценки. В бизнеса понякога научаваш повече от грешките си, отколкото от успехите си. Както каза бизнесменът и автор на "Богат такто, беден татко" Робърт Кийосаки "успешните хора не се страхуват от провал, а разбират, че е необходимо да се учат от него".

"Винаги, когато нещата в бизнеса ми се объркват, научавам своя урок. Дори и днес не спирам да уча и да се развивам", казва Лийдс.

Не позволявайте на страха да ви спира. Всяко предизвикателство е възможност за учене и развитие.