В света има 36 милиона милионери. Това значи, че ако срещнете някой от глобалното население случайно има шанс 1 на 200 той да има един милион в сметката си.

Милиардерите обаче са доста по-малобройни. Според Forbes има малко над 2000 души в света, притежаващи активи над 1 милиард долара. Това ги прави едва 0,00003% от световното население. Къде обаче живеят тези хора?

От американската платформа TitleMax отговарят на този въпрос със своя иконографика, в която посочват кои са 25-те държави, в които живеят най-много милиардери.

Данните показват, че една четвърт от милиардерите в света или над 500 от тях са граждани на Щатите. През последните години обаче Китай ги настига все по-бързо, като там супербогаташите вече са над 300 души.

Трета в света е най-голямата европейска икономика, като там милиардерите са повече от 100 души. Следват Индия и Русия.

Погледнато от друг ъгъл концентрацията на милиардерите е най-голяма в Хонконг. Там всеки на 109 657 души притежава в сметката си над 1 милиард долара. Втора в това отношение е Швейцария, а трета - Сингапур.

В същото време концентрацията на супербогаташите е най-малка в Индия, където един на над 13 милиона души влиза в тази категория. Почти със същия резултат е и Индонезия.

Снимка 345406

Източник: TitleMax