Рон Барон е един от добре познатите дългогодишни инвеститори в САЩ. И той е един от хората, които през последните години са заложили най-много на Tesla, а доверието към производителя на електромобили му се е възвърнало многократно.

Барон обаче смята, че компанията не е най-голямата изненада от Илън Мъск. Според него космическата SpaceX ще има по-впечатляващо представяне, а самият ѝ основател може да се превърне в бизнесмен за трилион долара.

Към момента, въпреки че през последните месеци активно разпродава акции на Tesla, около 41% от портфолиото на най-големия фонд на Рон Барон - Baron Partners, управляващ активи за 7,3 милиарда долара, са именно книжа на компанията. За миналата година доходността му достига близо 150%, а богатството на бизнесмена е близо двойно по-голямо в сравнение с март 2020 година.

Рон Барон

Източник: baronfunds.com

Рон Барон

"Tesla най-важната инвестиция, която някога съм правил", посочва Барон пред Forbes. Към края на 2020 година неговите фондове са 12-ят най-голям акционер в производителя.

Милиардерът Рон Барон е продал 1,8 милиона акции на Tesla през последните 6 месеца

Този инвеститор е продал 1,8 милиона акции на Tesla. Въпреки че очаква те да достигнат цена от $2000

Той е един от дългогодишните инвеститори в компанията

Инвеститорът посочва, че за първи път купува акции на компанията през 2014 година, а след това увеличава подициите си през 2016 година, когато цената на книжата е малко над 43 долара. През последната година стойността на акциите скочи рекордно и към края на миналата седмица те се търгуват за близо 750 долара.

Междувременно нетното състояние на Барон е нараснало до 4,5 милиарда долара към момента при 2,3 милиарда долара в средата на март миналата година.

Инвеститорът посочва, че основният му принцип през годините е бил да залага на по-дългосрочни вложения, които да ганартират удвояване на активите му на всеки 5 години. Рон Барон очаква за това вбъдеще да продължи да помага и Tesla. Според него за Илън Мъск предстоят още по-големи успехи.

"Вероятно той е най-добрият инженер на планетата. Очаквам Мъск да се превърне в първия трилионер в света", казва инвеститорът. В момента нетното богатство на основателя на Tesla доближава 180 милиарда долара, което го прави вторият най-заможен човек в света.

Илън Мъск забогатя с $5,6 милиарда за ден след скок на акциите на Tesla

Илън Мъск забогатя с $5,6 милиарда за ден след скок на акциите на Tesla

Новото поскъпване на книжата дойде след представяне на резултатите на компанията за първото тримесечие