Основателят на производителя на електромобили Tesla Илън Мъск е добавил 5,6 милиарда долара само за ден в началото на новата седмица, след като акциите на компанията записаха ръст.

Така нетното състояние на милиардера вече достига 169,5 милиарда долара, показват изчисленията на Forbes. Книжата на дружеството записаха осезаемо поскъпване, след като Tesla представи по-добри от очакваното резултати за първото тримесечие на годината.

И след изкачването на книжата Мъск остава втори по богатство след основателя на Amazon Джеф Безос, чието нетно състояние вълиза на 188,1 милиарда долара.

Основната част от богатството на Илън Мъск идва от неговия 21-процентов дял в Tesla. Той притежава около 147 милиона акции и над 56 милиона опции върху акции на компанията.

Tesla става с $50 милиарда по-скъпа след нов скок на акциите ѝ

Tesla става с $50 милиарда по-скъпа след нов скок на акциите ѝ

Компанията обяви в петък, че е доставила 184 000 автомобила

В понеделник производителят поскъпна с 50 милиарда долара, след като акциите на компанията се изкачиха след представените по-рано рекордни доставки за първото тримесечие.

За месеците между януари и март 2021 година Tesla е доставила 184 000 автомобила, което е над прогнозираните доставки от близо 178 000 броя.

Книжата на производителя поскъпнаха с близо 8% по време на предварителната търговия в началото на седмицата. Преди отварянето на борсите в САЩ тяхната стойност достигна 713 долара.