Изпълнителният директор на Apple Тим Кук вече в клуба на милиардерите, на фона на продължаващия растеж на акциите на технологичната компания, пише CNN.

Пазарната стойност на Apple нараства след силни резултати и по-добри перспективи за технологичните гиганти. Кук притежава 847 969 акции.

Технологичните компании, включително Apple, Facebook и Amazon са на печалба по време на пандемията от коронавирус, тъй като все повече хора остават да работят от вкъщи и потреблението се увеличава.

Apple се доближава до това да бъде първата компания, оценена на 2 трилиона долара. Преди две години тя стана първата компания, оценена на 1 трилион долара.

Кук пое компанията от Стив Джобс преди девет години. Статутът му на милиардер се основава на притежаваните от него акции и обезщетението, което му е изплатено в Apple, и се изчислява от индекса на Bloomberg Billionaires.

Богатството на Зукърбърг за първи път надмина $100 милиарда

Богатството на Зукърбърг за първи път надмина $100 милиарда

Акциите на компанмията му поскъпнаха с над 6,60%

През 2015 г. той заяви, че планира да раздаде по-голямата част от богатството си и вече е дарил милиони долари.

Миналата седмица богатството на основателя на Facebook Марк Зукърбърг удари 100 милиарда долара. Той  пое подобен ангажимент - да раздаде по-голямата част от акциите си.

Въпреки че Apple няма нови новаторски продукти като своя iPhone, компанията все още процъфтява, след като Кук пое юздите. Той ръководи разработването на устройства като iPhone X и Apple Watch, заедно с нови услуги като Apple Music.