Изпълнителният директор на Tesla Илън  Мъск е вторият най-богат човек в света според класацията за милиардерите на Forbes. Богатството му е на стойност от около 185 милиарда долара. Логично е да си помислим, че човек като него живее луксозно и нашироко в собствено имение или голяма вила. Нещата обаче стоят по съвсем различен начин. Неотдавна милиардерът обяви в Twitter, че живее в наето жилище в Бока Чика, Тексас, което струва 50 000 долара- необичайно скромно за един милиардер.

Преди дни Мъск загатна още подробности относно това как и къде живее в момента. В отговор на туит, който показва сглобяем дом на стартъпът Boxabl, Мъск написа: "Наистина живея в къща на стойност 50 хиляди долара, но не конкретно тази", цитиран от Business Insider.

Според медийната компания Teslarati домът на Мъск в момента е "Boxabl Casita" - къща с площ от 375 квадратни метра с кухня, спалня и баня, която започва на цени от 49 500 долара.

През ноември Boxabl публикува видео, показващи как изгражда подобен обект в Бока Чика. Компанията заяви, че домът е за "строго секретен клиент".

Компанията Boxabl "произвежда" жилища с ниска цена. Те създават малки къщи, които могат да бъдат сглобени само за ден.

Мъск обяви за продажба последния си жилищен имот

Мъск обяви за продажба последния си жилищен имот

49-годишният Мъск неотдавна обяви плановете си да продаде всичките си жилища и по-голямата част от имуществото

През май миналата година Мъск обеща, че ще продаде всички свои жилища и обяви, че "няма да притежава собствена къща". Седмици по-късно пет от домовете му бяха обявени за продажба, а през януари Мъск е продал три от съседните си имения в Лос Анджелис за общо 40,9 милиона долара.

Съвсем скоро стана ясно, че главният изпълнителен директор на Space X е продал и последния си имот, който се намира в района на залива Сан Франциско и по-рано беше даван под наем.

Наскоро Мъск и други милиардери станаха обект на скандали относно това, че не са плащали данъци върху доходите си. ProPublica съобщи, че изпълнителният директор на Tesla, шефът на Amazon Джеф Безос и председателят на Berkshire Hathaway Бъфет са платили твърде малко данък върху доходите си фона на богатството им. Мъск не е плащал федерални данъци върху доходите през 2018 г. и по-малко от 70 000 долара през 2015 и 2017 г., според доклада.