Илън Мъск продава и последния си жилищен имот, който притежава. Новината дойде само седмица след разкрития, според които той и други милиардери плащат малко или никакви данъци върху доходите и то в продължение на няколко години, пише Bloomberg.

По-рано този месец главният изпълнителен директор Tesla обяяви, че има само една къща в Сан Франциско, която се дава под наем за събития. 

49-годишният Мъск неотдавна обяви плановете си да продаде всичките си жилища и по-голямата част от имуществото. След няколко дни той пусна на пазара два от своите имоти в Калифорния.

Миналата седмица ProPublica съобщи, че изпълнителният директор на Tesla, шефът на Amazon Джеф Безос и председателят на Berkshire Hathaway Бъфет са платили твърде малко данък върху доходите си фона на богатството им. Мъск не е плащал федерални данъци върху доходите през 2018 г. и по-малко от 70 000 долара през 2015 и 2017 г., според доклада.

Миналата година той се премести в Тексас и заяви, че сега наема къща в Бока Чика на стойност около 50 000 долара която има площадка за изстрелване в района.