Бизнесменът и кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп разбира се все още е милиардер, но малко по малко банковата му сметка изтънява, показват изчисления.

Спадът в имотния пазар в Ню Йорк “отхапа” от неговото богатство цели 800 милиона долара от общо 4,5 милиарда долара, отчетени през миналата година.

Данни на Forbes показват, че от прегледани 28 актива на Тръмп 18 са поевтинели през последните месеци. Най-голям спад има при небостъргача “Кулата на Тръмп” в луксозния квартал Манхатън, както и при имот на “Уолстрийт”, пише CNBC.

Колко платиха американците, за да спрат Тръмп от надпреварата за президент?

Колко платиха американците, за да спрат Тръмп от надпреварата за президент?

И с колко го подкрепиха

Сградата в Манхатън е най-скъпият актив на бизнесмена в Ню Йорк, изчисляван на 471 милиона долара. По-скъп обаче е негов небостъргач в Сан Франциско, който струва 1,645 милиарда долара.

Значителни вложения имотният магнат направи и в своята кандидат-президентска кампания. Още преди разгара на кампанията организации, подкрепящи Доналд Тръмп, бяха “инвестирали” в кандидатурата му 13,3 милиона долара.

В началото на тази седмица пък от Bloomberg излязоха с публикация за най-богатите донори за президент на САЩ от Демократическата партия. Според нея инвеститорът Джордж Сорос е дал 11,9 милиона долара за кампанията на Хилари Клинтън.

Кои са дали най-много пари за кампанията на Хилари Клинтън  

Кои са дали най-много пари за кампанията на Хилари Клинтън  

Тройката оглавява Джордж Сорос с пожертвани 12 млн. долара