От Louis Vuitton оповестиха, че в колекцията си Cruise 2021, която ще се появи на пазарите от края октомври, ще бъде включена и луксозна серия предпазни маски срещу коронавирус, предаде Vogue. LV Shield, както е наречен шлемът, е първата итерация на свръхлуксозно оборудване срещу коронавирус, въпреки че вече има и маски на стойност 1,5 млн. долара.

От Vogue изтъкват, че цената на екипировката все още не е известна, но от Slate спекулират, че LV Shield, който за невъоръженото око почти нищо не се отличава от обикновения пластмасов шлем, който може да се закупи от всеки в аптечната мрежа, ще струва около 1000 долара.

Все пак производителят е добавил платнена лента, поставяща се на челото, върху чиито златни катарами е инкрустирано логото му. Самият визьор, който може да се вдигне като козирка на бейзболна шапка (които в изпълнение на Louis Vuitton струват 700 долара), обаче е чувствителен към светлина и се затъмнява сам в твърде светла обстановка.

Луксозни бункери и частни острови - как богатите се самоизолират от коронавируса

Луксозни бункери и частни острови - как богатите се самоизолират от коронавируса

Цените варират от около $500 хил до $2,4 милиона и включват съоръжения като закрит басейн, фитнес зала и дори стена за катерене

"LV Shield е грабващ окото аксесоар за глава, който е едновременно стилен и предпазващ", изтъкват от компанията. И докато от Vogue определят маската като "необходимост", Шанън Пейлъс е на противоположното мнение.

"Не го купувайте! Това е абсурдно скъпа брандирана вещ за много богати хора, въпреки че не е точно дранкулка", пише тя.

С представянето на LV Shield, серията от луксозни форми на защита за богаташи продължава да се увеличава. Руска компания вече пусна бункери, вдъхновени от Cybertruck на Tesla, a освен това те могат да се сдобият с луксозни комплекти за първа необходимост, измежду всички останали скъпи аксесоари.

Паниката от коронавируса изстреля търсенето на руски частни бункери

Паниката от коронавируса изстреля търсенето на руски частни бункери

Потребителите на Cyberhouse са от развитите икономики и нараснаха с шест пъти