Безопасността на Марк Зукърбърг струва доста скъпо. Meta е похарчила рекордните 26,8 милиона долара за охрана и частни самолети за Зукърбърг и семейството му през 2021 г. Това става ясно от подадена информация в Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC). За сравнение похарчената през 202о сума по това перо е 25 милиона долара и 23 милиона долара през 2019 г.

Документите не дават подробности за това какво включват мерките за сигурност на Зукърбърг. През 2019 г. Business Insider писа, че Зукърбърг е имал денонощна охрана, 7 дни в седмицата, както и достъп до офис с устойчиво на куршуми стъкло и паник бутон.

От 2018 г. разходите за сигурност на Зукърбърг постоянно растат и изпреварват тези на други технологични изпълнителни директори на компании. Все пак не напълно ясно дали за Марк Зукърбърг се харчат повече средства за сигурността, отколкото при други технологични милиардери.Основателят на Amazon Джеф Безос и главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск не разкриват публично разходите си за сигурност.

Разходите за сигурността на Зукърбърг се удвоиха след скандала с Cambridge Analytica. Според документацията на SEC, цитирана от Business Insider повече от 15,1 милиона долара са само за лична сигурност на Зукърбърг през 2021 г.

Компанията е похарчила над 1,6 милиона долара за частни пътувания със самолет за Зукърбърг през 2021 г. Тук има свиване на разходите, в сравнение с последните години: компанията е похарчила около 1,8 милиона долара през 2020 г. и 2,9 милиона долара през 2019 г.