Робин Фенти, или по-известна като Риана, тази седмица стана най-богатата жена музикант в света и влезе в редиците на милиардерите за първи път. В средите на звездите тя отстъпва по богатство само на Опра Уинфри. Според изчисления на Forbes, нейното богатство е на стойност 1,7 милиарда долара.

През 2017 г. звездата стартира козметичната компания Fenty Beauty. Голяма част от богатството на Риана се дължи именно на линията ѝ за красота. По-голямата част от богатството ѝ (приблизително 1,4 милиарда долара) идва от Fenty Beauty. Тя има дял и в компанията си за бельо Savage x Fenty.

Приходите ѝ от кариерата  като музикант и актриса също не са малко.

Марката Fenty Beauty е съвместно предприятие с френския конгломерат за луксозни стоки LVMH на Бернар Арно. През първата година бизнесът носи повече от 550 милиона долара годишни приходи, според LVMH. Това надминава приходите на други марки, също основани на знаменитости, като Kylie Cosmetics на Кейли Дженър KKW Beauty на Ким Кардашиян и Honest Company на Джесика Алба.

Въпреки, че продажбите на козметични продукти се забавиха по време на пандемията, акциите на по-големи конгломерати за красота като Estee Lauder и L'Oreal се възстановиха и дори достигнаха впечатляващи годишни приходи. 

Всички признаци сочат, че компанията на певицата продължава да расте. В годишния си доклад за 2020 г. LVMH посочва, че Fenty Skin стартира със "много обещаващо начало" и че марката "запазва водеща си позиция за марка за грим".

Но Fenty Beauty не е единствената доходоносна марка на Риана. През февруари линията й за бельо Savage x Fenty събра 115 милиона долара финансиране. Компанията стартира през 2018 г. като съвместно предприятие с TechStyle Fashion Group. Риана има 30% дял, изчислява Forbes.

Все пак не всичко, до което се докосне Риана, се превръща в злато. През февруари LVMH и звездата потвърдиха, че са закрили другото си общо начинание - линия луксозни модни аксесоари, наречена Fenty. Тя стартира през 2019 г, но продажбите пострадаха по време на пандемията и последната колекция излезе през ноември 2020 г.

Музикалната ѝ кариера обаче изглежда в застой. Певицата, която издаваше албум почти всяка година, не е пуснала нов на пазара от 2016 г.