Главният редактор на вестник "Московский комсомолец" Павел Гусев може да се раздели с половината си богатство заради дело за развод.

Съпругата на Гусев е завела дело в окръжен съд в Москва, настоявайки да получи половината от брачното им имущество, предава ТАСС.

"Съдът е регистрирал делото на Евгения Ефимиова срещу Павел Гусев относно разделянето на брачното им имущество, а за 23 август е насрочено заседание при затворени врати", заяви пред ТАСС говорителят на съда Алексей Черников.

Разводът на Гусев може да му струва скъпо

Източник: Wikimedia

Разводът на Гусев може да му струва скъпо

Според източници на руската агенция оспорваното имущество е на стойност 27 млрд. рубли (398 млн. долара). Недвижимото имущество на двойката е оценено на 1.5 млрд. рубли (22 млн. долара), а имoтите, собственост на оспорваните стопански субекти, са на същата стойност.

"Това включва жилищен обект и 11 нежилищни помещения в Москва, две жилищни сгради в Раменки, Московска област, два парцела в Чеховски окръг и 9 парцела в Одинцовски окръг на Московска област", твърди източникът на ТАСС.

Освен това, съпругата на Гусев настоява техните дялове в компании и акциите на съпруга й също да бъдат разделени, които тя оценява на 30 млрд. Рубли (442 млн. долара).

Най-скъпите разводи в историята

Най-скъпите разводи в историята

Някои от тях са за над 1 милиард долара

"Жалбоподателят иска акциите на вестника "Московский комсомолец", издателство МК, металургичната компания Fregat и MK Media-Service да бъдат разделени", посочва източникът.

В допълнение, съпругата настоява Гусев да бъде изгонен от апартамента си на улица "Мали Кожихински" в Москва и да плати обезщетение за ползването на брачното им имущество.