Британският милиардер Джеймс Дайсън е новият собственик на най-скъпият и голям апартамент, разположен на по-високите етажи от сграда в Сингапур.

Покупката на имота се случва веднага след като неговата компания, известна с циклонната прахосмукачка, премести централата си от Великобритания в Сингапур.

Джеймс, който преди бе споменавал, че Брекзит без сделка няма да промени нищо, а сега мести управлението на бизнеса си, е обвиняван в лицемерие, пише BBC.

Новата му придобивка се намира в централната бизнес част на островния град-държава, простира се на три етажа и има пет спални.

"Предвид решението да преместим централата на компанията в Сингапур и да концентрираме усилията си да развием бизнеса в този регион, е естествено Джеймс Дайсън да си купи жилище там", казва представител на Dyson.

Според маркетинг информацията за имота, това е най-голямата резиденция на високите етажи от сграда в Сингапур. Луксозното жилище разполага с плувен басейн, стая с джакузи и бар и има гледка към курорта в залива Марина Бей и финансовия център на града.

Според медиите в Сингапур британският милиардер е платил 73,8 милиона сингапурски долара или 54 милиона долара и 43 милиона паунда.

От компанията са заявили, че преместването на централата в Сингапур е поради търговски причини и няма общо с Брекзит.

Dyson обяви намерението си да навлезе на пазара в Сингапур чрез изграждането на завод за електрически коли още през миналата година.

Освен прахосмукачките, компанията произвежда и устройства за пречистване на въздуха, както и уреди за грижа за косата като сешоари. Повечето от продуктите на марката се проектират в Обединеното кралство, но се произвеждат в Азия.