Бившият главен изпълнителен директор на борсата за криптовалути FTX Сам Банкман-Фрайд, който някога имаше богатство на стойност от 26 милиарда долара, сега има в банковата си сметка 100 000 долара. Това самият заяви той пред изданието Axios.

Инвеститорът и основател на FTX претърпя огромен удар в началото на ноември, когато богатството се стопи от 15,6 милиарда долара на 1 милиард долара за един ден след новината, че крипто борсата се нуждае от спасяване.

Фрайд заяви, че "няма представа" какво е състоянието на личните му финанси след колапса. "Нямам представа. Не знам. Имах 100 000 долара в банковата си сметка последно, когато проверих."

Фалиралата FTX на Сам Банкман-Фрайд е купувала имоти на Бахамите за $121 милиона

Фалиралата FTX на Сам Банкман-Фрайд е купувала имоти на Бахамите за $121 милиона

Родителите на собственика на крипто борсата са собственици на ваканционна къща за $16,4 милиона

Според него "всичко", което е имал, е свързано с вече фалиралата компания, което прави финансовото му състояние "сложно".

FTX подаде молба за обявяване в несъстоятелност и Фрайд подаде оставка като главен изпълнителен директор на 11 ноември, след като компанията не успя да се спаси.

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ и Министерството на правосъдието разследват срива на FTX.

Банкман-Фрайд се извини за грандиозния срив на FTX. "Иска ми се да бях по-внимателен... Очевидно наистина съжалявам за това. Фокусирах се върху обема, а не върху баланса", каза той още.

Финансите и начинът на живот на Банкман-Фрайд са обект на наблюдение на фона на колапса на FTX. Като цяло той е известен с простия си начин на живот и алтруизъм.