Преди няколко месеца основателят на производителя на електрически камиони Nikola Тревър Милтън се превърна в един от най-успешните предприемачи в САЩ, увеличавайки богатството си няколко пъти след дебюта на компанията на борсата.

Но днес той бързо губи богатството си, след като преди дни доклад обвини Nikola в измама, а това доведе до рязък спад на цената на акциите ѝ.

В началото на тази седмица пък стана ясно, че Милтън напуска поста на изпълнителен председател на дружеството, което доведе до нов остър спад на книжата. А от там и на нетното му състояние.

Според данни на Bloomberg Billionaires Index в понеделник акциите на Nikola са поевтинели с 19%, което е довело до свиване на дела на Тревър Милтън в компанията до 3,3 милиарда долара или иначе казано той е изгубил около 767 милиона долара за ден.

Бизнесменът държи около една трета от базираният във Финикс производител.

Оттеглянето на Милтън от борда на Nikola идва две седмици след унищожителния доклад на Hindenburg Research, според който производителят на електрически автомобили и камиони е просто една "сложна измама".

В отговор компанията обяви, че сезира регулатора, но всъщност подхрани съмненията за бъдещето на компанията. Към момента тя е разследвана от Комисията по ценните книжа и борсите, както и от Министерство на правосъдието в САЩ.