Днес изтичаше крайният срок, до който новият купувач на общинската фирма Ангел Батаклиев трябваше да подпише приватизационния договор за "Градски транспорт -Пловдив", като управител на "Транс сити".

Късно вчера обаче стана ясно, че с 30 дни ще бъде отложен крайният срок за финализиране на сделката за 67% от акциите на "Градски транспорт.

Това решиха на свое заседание надзорниците на Общинската агенция за приватизация.

Сметките на общинския превозвач са били блокирани в края на миналата седмица от фирма "Векта", която осъди фирмата за 1,227 млн лв дълг, и на персонала не можело да се платят дори аванси.

"Векта" е завела изпълнително дело и е много вероятно да се стигне до разпродажба на активи преди подписването на приватизационния договор.

Има опасност удължаването да доведе до поредното гражданско неподчинение на шофьорите, които имат да вземат по 10 заплати, предупредиха от "Градски транспорт", предаде Дарик радио.

Миналата седмица първо надзорниците, а после и Окръжният съд, отхвърлиха искане на победителя в търга "Транс сити" за удължаване на срока за парафиране на приватизационния договор.

Кандидат-купувачът се мотивира с желанието да получи гаранции за инвестициите си в случай, че победителят от предишната приватизационна процедура - "Хеброс бус" спечели делата, с които атакува нейното прекратяване и обявяването на нова.

Надзорниците обясниха промяната в позицията си с факта, че предишният път от "Транс сити" са поискали удължаване на срока до приключване на делата, а сега са се ограничили само в рамките на 30 дни.